camperbouw Peugeot Expert met hefdak

We hebben een project camperbouw Peugeot Expert met hefdak afgerond. De basis wordt gevormd door een heel luxe en fraaie Peugeot Expert. Deze Peugeot Expert is voorzien van een zuinige en krachtige 2 liter motor, het interieur valt op door de met echt leder beklede voorstoelen. De licht metalen velgen staan bij deze snelle camper heel goed.

De 180 PK motor van deze camperbouw Peugeot Expert met hefdak is gekoppeld aan een snel en zijdezacht schakelende 6-traps automaat van het bekende merk Aisin Warner. Het valt ons trouwens op dat steeds meer klanten van ons kiezen voor een automaat versie. Het handmatig schakelen lijkt op roeren in een bak gevuld met wat tandwielen uit een Mecano doos en wat olie. Al met al is dat handmatig schakelen goed beschouwd een wat archaïsche activiteit.

Het dak is geen slaaphefdak maar een hefdak. Het hefdak is wat korter en smaller dan ons slaaphefdak. Achteraan zijn gewone scharnieren en geen schaarscharnieren gemonteerd. Het ruimtebeleven in een Peugeot Expert camper voorzien van een slaaphefdak is dan ook geheel anders dan in een Peugeot Expert camper voorzien van een hefdak.

camperbouw peugeot expert met hefdak