Citroën Jumpy camper

De Citroën Jumpy camper is een vier of vijf persoons camper en heel geschikt als vrije tijd auto en dagelijkse auto.

De Citroën Jumpy camper is nagenoeg gelijk aan de Peugeot Expert en de Toyota Proace, model vanaf 2016. In 2019 kwam daar de Opel Vivaro bij. Al deze auto’s zijn leverbaar in drie lengtes, alleen de L2 en L3 zijn lang genoeg om aanspraak te kunnen doen op het kwart tarief Houderschapsbelasting.

De Citroën Jumpy L2 camper noemen we de Fixxter, de Citroën Jumpy L3 camper noemen we Fixxter XXL. De Fixxter XXL heeft hetzelfde interieur als de elektrische Fixxter, de e-Fixxter. Zie hier filmpje e-Fixxter.

De Citroën Jumpy camper heeft een heel verfijnd onderstel en rijdt veel plezieriger dan bijvoorbeeld de Renault Trafic die voorzien is van een starre achteras. Wanneer je in een Jumpy camper rijdt dan bemerk je meteen dat het een stille camper is. Fijn als je een lange reis maakt!

De Jumpy is net wat smaller dan de al eerder genoemde Vivaro en de VW T5 en T6. Bij parkeren kan dat een groot voordeel zijn. De Fixxter XXL heeft dezelfde lengte als de VW T5 en T6 L2 en de Renault Trafic L2. De wielbasis is korter waardoor de draaicirkel kleiner is. Wel zo handig in de stad.

Bij de camperombouw plaatsen we een RDW goedgekeurde slaapbank, deze is verkrijgbaar in een tweezits en in een driezits versie. Zie hier filmpje trektest slaapbank. Goed slapen vinden we belangrijk, daarom plaatsen we een extra breed bed in de Citroën Jumpy camper. Dit bed is ongeveer 20% breder dan wat gebruikelijk is in deze klasse.

Citroën Jumpy L2 en L3 camper

de compacte camper als dagelijkse auto

De Citroën Jumpy L2 vormt de basis voor de Fixxter. De Jumpy L3 vormt de basis voor de iets langere Fixxter XXL.

Wij kunnen een complete Fixxter of Fixxter XXL voor je bouwen. Daarnaast is het mogelijk om er eentje samen te bouwen. Wij plaatsen het slaaphefdak en de RDW goedgekeurde slaapbank. De meubels leveren we als bouwpakket. Een Fixxter of Fixxter XXL schaf je op die manier heel voordelig aan.

Op onze Kennisbank beschrijven we hoe je een Fixxter XXL bouwt, zie Handleiding camperbouw Citroën Jumpy.

Wil je snel op vakantie? We hebben altijd wel een kant en klare Fixxter of Fixxter XXL gebouwd op een jong gebruikte auto staan.

In het tijdschrift CitroExpert, nummer 141, staat een uitgebreid artikel over de Fixxter XXL. CitroExpert is het magazine voor Citroën liefhebbers en verschijnt elke 2 maanden. Klik hier voor home page CitroExpert. 

Verschillen en overeenkomsten tussen

Citroën Jumpy camper l2 en L3

De Fixxter wordt gebouwd op basis van de Toyota Proace, Citroën Jumpy, Peugeot Expert en Opel Vivaro middelste lengte.

De Fixxter XXL is gebaseerd op de langste versie. Het kortste type heeft een te kleine laadruimte om in aanmerking te komen voor het Kwarttarief Houderschapsbelasting.

compact Interieur

Citroën Jumpy camper L2

Het interieur van de Fixxter bestaat uit een slaapbank, een lade met koelkast onder de slaapbank, een kast, een keuken met ingebouwde tafel en wat kleine opbergvakken. De kast bestaat uit 2 delen.

Er is keuze uit diverse materialen en de meubelset kan ook als voordelig bouwpakket geleverd worden.

heel doordacht interieur

Citroën Jumpy camper L3

Het interieur van de Fixxter XXL bestaat uit een slaapbank, een koelkast, een kast,  een keuken met ingebouwde tafel en wat kleine opbergvakken. De kast bestaat uit 2 delen.

Er is keuze uit diverse materialen en de meubelset kan ook als voordelig bouwpakket geleverd worden.

Slaaphefdak en hefdak

Citroën Jumpy camper L2 en L3

De beide Fixxters kunnen geleverd worden met een luxueus slaasphefdak of een voordelig hefdak. Als optie kan in het slaaphefdak een bed geplaatst worden. 

Zowel het slaaphefdak als het dak kan in kleur gespoten worden. 

comfortabele slaapbank

Citroën Jumpy camper L2 en L3

In de Fixxters en In de Fixxter XXL monteren we een RDW goedgekeurde slaapbank. Deze is leverbaar als tweezitter en als driezitter.

De breedte van het bed bedraagt maar liefst 135 cm!

Onze slaapbank is verschuifbaar zonder kwetsbare rails op de vloer.

elektriciteit en opties

Citroën Jumpy camper L2 en L3

Standaard worden de Fixxters voorzien van een uitgebreid elektrisch pakket.

Daarnaast leveren we opties zoals een chemisch toilet, een zonnepaneel of een onderbouw campinggasfles.