Slaaphefdak en hefdak

slaaphefdak en hefdak voor de Fixxter en Fixxter XXL

Bij de camperombouw kunnen de Fixxter en Fixxter XXL, naar keuze, voorzien worden van een slaaphefdak of een hefdak. In beide gevallen is de stahoogte voldoende om in aanmerking te komen voor het Kwarttarief van de Houderschapsbelasting.

Kort samengevat: Een slaaphefdak voor de Fixxter is groter dan een hefdak voor de Fixxter en heeft meer ventilatie mogelijkheden. In een slaaphefdak kan een bed, als optie, gemonteerd worden. Een hefdak is veel voordeliger in aanschaf dan een slaaphefdak.

Behalve de prijs heeft een hefdak nog een voordeel. Aan een Fixxter voorzien van een hefdak is nauwelijks of niet te zien dat het om een camper gaat.

slaaphefdak is groter dan hefdak

Het slaaphefdak in de Fixxter heeft een lengte van 200 cm en een breedte van 130 cm. Het slaaphefdak van de Fixxter XXL is 35 cm langer. De breedte is gelijk gebleven.

Het hefdak voor beide Fixxters heeft een formaat van 190 x 130 cm.

bed als optie in slaaphefdak

In het slaaphefdak kan als extra een bed gemonteerd worden. Dit kan, ook als extra, voorzien worden van het Froli slaapsysteem voor optimaal slaap comfort.

In het hefdak is het niet mogelijk een bed te plaatsen. Het hefdak is heel erg laag, vangt minder wind maar daardoor is er geen ruimte voor een bed. 

veel ventilatie mogelijkheden

Het slaaphefdak heeft ventilatie mogelijkheden aan de voorkant en aan de zijkanten. De tent kan, als optie, volledig open geritsts worden. Ideaal voor zonaanbidders en sterrenkijkers.

Het slaaphefdak heeft alleen aan de voorkant een mogelijkheid tot ventilatie.

verschillende constructies

Het slaaphefdak is voorzien van twee schaarscharnieren. Het dak gaat aan de achterkant ongeveer 25 omhoog, dat zorgt voor een enorm ruimtebeleven.

Het hefdak is voorzien van twee gewone scharnieren. 

andere afwerking en veiligheid

Bij montage slaaphefdak en hefdak worden dakspanten verwijderd ten koste van de veiligheid. We plaatsen daarvoor in de plaats een getest en gecertificeerd versterkingsframe bij plaatsing slaaphefdak. Ook de brede metalen langsliggers van het slaaphefdak in het dak, links en rechts, zorgen voor stevigheid. Deze zijn gemakkelijk, tegen meerprijs, met vilt af te werken.

Bij een van binnen onafgewerkt hefdak zie je het kale blik van de auto. Daar kan condens op komen. Tegen meerprijs is dit met vilt af te werken. 

 

bagagevak in slaaphefdak

Helemaal aan de achterkant kan onder het slaaphefdak een extra bagagevak gemaakt worden. Dit is een heel handig vak voor bijvoorbeeld een extra deken.

In een hefdak is geen ruimte om een dergelijk vak te monteren.