Fixxter versus Campster versus Campervan

De Fixxter en Fixxter XXL in vergelijking tot andere campers

De Fixxter en de Fixxter XXL zijn unieke campers, bepaalde kenmerken ervan kom je in geen enkel andere compacte camper tegen. Op deze pagina, Fixxter versus Campster versus Campervan, vergelijken we de Fixxter (en de Fixxter XXL) met de Campster en de Campervan.

We hadden natuurlijk ook de Fixxter en de Fixxter XXL kunnen vergelijken met de VW California. Deze tamelijk onzuinige camper heeft een smal en niet geheel vlak bed maar valt door de hoge prijs in een totaal ander segment.

Ook op basis van de Renault Trafic worden fabriekscampers gemaakt. Deze hebben een hoogte van meer dan 2 meter, niet zo handig bij veel parkeer garages. Het hoekige en brede karakter van deze auto in combinatie met de starre achteras zorgt ervoor dat deze camper minder geschikt is als dagelijkse auto. En dat is juist één van de kenmerken van de Fixxters. Compacte zuinige campers die geschikt zijn als dagelijkse auto. Daarom hebben we de campers op basis van de Renault Trafic niet meegenomen in ons vergelijk Fixxter versus Campster versus Campervan.

Een geheel nieuwe ontwikkeling is de elektrische camper. Inmiddels zijn we met twee types op de markt gekomen, namelijk de e-Fixxter en de e-Fixxter XXL. Beide zijn voorzien van een opvallend groot accupakket. Ook hierin zie je dat wij vanuit een andere visie onze campers ontwikkelen en bouwen.

Verkrijgbaar in twee lengtes, je bepaalt zelf je ruimte

Het verschil in lengte tussen de Fixxter en Fixxter XXL bedraagt 35 cm. Die extra lengte gebruiken we voor een iets grotere koelkast, meer kastruimte en een ruimere keuken. De standaard lengte van het bed is gegaan van 190 cm naar 200 cm. Gebleven is de korte draaicirkel. Op dit moment bouwen we veel meer campers van het lange type dan van het korte type.

De Campster en de Campervan zijn niet leverbaar in een XXL lengte.

Extra breed bed en hardheid matras naar keuze voor heerlijke nachtrust

Goed slapen, ook tijdens je vakantie, is wel zo belangrijk. In de Fixxter en Fixxter XXL slaap je op een bed met een breedte van maar liefst 135 cm. Je hebt keuze uit de kleur van bekleding en de hardheid van de matrassen.

De Campster en de Campervan zijn voorzien van een smal bed, slechts 112,5 cm breed. Keuze uit hardheid matras en stof/motief bekleding is er in het geheel niet.

 

Geen kwetsbare rails en een gemakkelijk schoon te maken vloer

In de Fixxter (en Fixxter XXL) plaatsen we een geluidsisolerende vloer die gemakkelijk schoon te maken is. Onze slaapbank is verschuifbaar, het gepatenteerde schuifsysteem werkt zonder rails op de vloer. Rails blijken kwetsbaar en vuil gevoelig te zijn.

Zowel de Campster als de Campervan zijn voorzien van rails op de vloer. De velours vloerbedekking staat mooi maar is niet gemakkelijk schoon te maken.

Forse koelkast zowel in de Fixxter als in de Fixxter XXL

Een koelkast in je camper is wel zo fijn. In de Fixxter XXL plaatsen we een 40 liter koelkast of, als optie, een heel handige koellade van 40 liter. Het vriesvak kan desgewenst verwijderd worden. In de Fixxter plaatsen we een koellade onder de slaapbank met een inhoud van 24 liter.

In de Campster en in de Campervan is een koelkast van 18 liter geplaatst. In de Campster is de koelkast alleen als optie verkrijbaar.

Gebouwd op nieuwe of jong gebruikte auto’s, merk naar keuze

De Fixxter en Fixxter XXL kunnen bebouwd worden op een nieuwe of jong gebruikte auto. Heel handig, je kan daarbij kiezen uit Citroën Jumpy, Opel Vivaro, Peugeot Expert en Toyota Proace. Ze komen uit dezelfde fabriek en het aanbod van jong gebruikte auto’s is voldoende groot. De keuze kan je mede laten afhangen van de relatie die je met een plaatselijke dealer hebt.

De Campster en de Toyota Campervan worden alleen maar op nieuwe auto’s gebruikt. De merkenkeuze is beperkt.

Keuze uit een kant en klare camper of samen werken aan een camper

Met ons kan je ook samen een Fixxter of Fixxter XXL bouwen op basis van een nieuwe of jong gebruikte auto. Wij bespreken wie wat gaat doen. Meestal plaatsen wij in een gezamenlijk project het slaaphefdak en de slaapbank. We plaatsen een groot deel van de elektriciteit en we regelen de keuring. Jij maakt zelf de meubelset of je koopt onze bouwpakketten. Op die manier schaf je een Fixxter of Fixxter XXL heel voordelig aan.

Zelfbouw is bij de Campster en de Campervan niet mogelijk.