Opel Vivaro camper

Een Opel Vivaro camper is heel geschikt als vakantie auto en als dagelijkse auto.

Het eerste type Opel Vivaro kwam op de markt in 2003. Deze auto was nagenoeg identiek aan de Renault Trafic en was ook verkrijgbaar als Nissan Primastar. Het waren brede bestelwagens en voorzien van een starre achteras. De prijzen, nieuw en gebruikt, lagen duidelijk onder het niveau van een vergelijkbare VW T5 Transporter.

In 2014 kwam de opvolger. De hobbel op de cabine verdween en zowel de L1 als de L2 werden 10 cm langer door aan de achterkant een stuk aan te plakken. Het bleven wel wat vierkante bestelwagens met een starre achteras.

In 2018 nam PSA, het moederconcern van Peugeot, Opel over. Vanaf 2019 is de Opel Vivaro niet meer gelijk aan de Renault Trafic maar aan de Peugeot Expert. En deze komt uit dezelfde fabriek als de Toyota Proace en Citroën Jumpy. Het nieuwste type Vivaro is daarmee een veel fijnere auto geworden om mee te gaan rijden. Omdat de nieuwe Vivaro wat smaller is parkeer je deze auto veel gemakkelijker. De kasten zijn wel wat minder diep.

De Opel Vivaro lengte 2 vormt de basis voor de Fixxter en de Opel Vivaro lengte 3 vormt de basis voor de Fixxter XXL en de e-Fixxter. Deze laatste is een elektrische camper. Zie hier het filmpje waar je de e-Fixxter ziet.

De achterbank is onze RDW goedgekeurde slaapbank en is verkrijgbaar in een tweezits en in een driezits uitvoering. Bekijk hier hoe een slaapbank getest wordt. Leg je de leuning plat dan ontstaat er een geheel vlak bed. Goed slapen vinden we belangrijk, het ontstane bed is extra breed. Het bed is ongeveer 20% breder dan wat gebruikelijk is in deze klasse.

Kortom, de Opel Vivaro vormt een goede basis voor een camper ombouw. De Vivaro camper is nauwelijks groter dan een middenklasse stationcar maar biedt veel meer mogelijkheden en plezier.

Opel Vivaro camper L2 en L3

de compacte camper als dagelijkse auto

Misschien vind je het leuk samen een Fixxter of Fixxter XXL te gaan bouwen.  Wij plaatsen het slaaphefdak op jouw auto en de RDW goedgekeurde slaapbank in jouw auto. De afwerking van de meubels doe jezelf.  We plaatsen een deel van het elektriciteitsnet en de wanden en vloer werk jezelf af. Een Fixxter of Fixxter XXL schaf je op die manier heel voordelig aan.

We kunnen natuurlijk ook voor je een complete Fixxter bouwen met als uitgangspunt een nieuwe of jong gebruikte Opel Vivaro.

Wil je snel op vakantie? We hebben altijd wel een kant en klare Fixxter of Fixxter XXL gebouwd op een jong gebruikte auto staan.

Verschillen en overeenkomsten tussen

Opel Vivaro camper l2 en L3

De Fixxter wordt gebouwd op basis van de Toyota Proace, Citroën Jumpy, Peugeot Expert en Opel Vivaro middelste lengte.

De Fixxter XXL is gebaseerd op de langste versie. Het kortste type heeft een te kleine laadruimte om in aanmerking te komen voor het Kwarttarief Houderschapsbelasting.

compact Interieur

Opel Vivaro camper L2

Het interieur van de Fixxter bestaat uit een slaapbank, een lade met koelkast onder de slaapbank, een kast, een keuken met ingebouwde tafel en wat kleine opbergvakken. De kast bestaat uit 2 delen.

Er is keuze uit diverse materialen en de meubelset kan ook als voordelig bouwpakket geleverd worden.

ruim interieur

Opel Vivaro camper L3

Het interieur van de Fixxter XXL bestaat uit een slaapbank, koelkast, een kast,  een keuken met ingebouwde tafel en wat kleine opbergvakken. De kast bestaat uit 2 delen.

Er is keuze uit diverse materialen en de meubelset kan ook als voordelig bouwpakket geleverd worden.

Slaaphefdak en hefdak

Opel Vivaro camper L2 en L3

De beide Fixxters kunnen geleverd worden met een luxueus slaaphefdak of een voordelig hefdak. Als optie kan in het slaaphefdak een bed geplaatst worden. 

Zowel het slaaphefdak als het dak kan in kleur gespoten worden. 

 

comfortabele slaapbank

Opel Vivaro camper L2 en L3

In de Fixxters en In de Fixxter XXL monteren we een RDW goedgekeurde slaapbank. Deze is leverbaar als tweezitter en als driezitter.

De breedte van het bed bedraagt maar liefst 135 cm!

Onze slaapbank is verschuifbaar zonder kwetsbare rails op de vloer.

elektriciteit en handige opties

Opel Vivaro camper L2 en L3

Standaard worden de Fixxters voorzien van een uitgebreid elektrisch pakket.

Daarnaast leveren we opties zoals een chemisch toilet, een zonnepaneel of een onderbouw campinggasfles.