Peugeot Expert camper

De Peugeot Expert camper is een fantastische camper voor vrije tijd en dagelijks vervoer.

De Peugeot Expert camper model vanaf 2016 is zeer geschikt om om te bouwen tot een vier- of vijf-persoons camper. De Expert is te verkrijgen in drie lengtes, alleen de L2 en de L3 zijn om te bouwen tot een echte camper. De L1 versie is namelijk te klein en te kort om aanspraak te kunnen maken op het Kwarttarief Houderschapsbelasting.

De Peugeot Expert L2 camper noemen we de Fixxter, de Peugeot L3 camper noemen we Fixxter XXL. Op basis van de L3 bouwen we een elektrische camper, de e-Fixxter. Zie hier het filmpje voor e-Fixxter en Fixxter XXL.

De Citroën Jumpy, de Peugeot Expert en de Toyota Proace model vanaf 2016 zijn nagenoeg gelijk aan elkaar. In 2019 is Opel uitgekomen met de nieuwe Vivaro die gelijk is aan de Expert, Jumpy en Proace.

De Peugeot Expert is een heel comfortabele auto en rijdt als een personenauto. Het onderstel van de Peugeot Expert camper is zeer verfijnd en wordt ook gebruikt bij diverse MPV’s. Het motorgeluid is door de goede isolatie plezierig laag.

Als achterbank plaatsen wij onze Fit2Go RDW goedgekeurde slaapbank. Deze is verkrijgbaar in een tweezits- en in een driezits-uitvoering. Indien de Expert camper voorin voorzien is van een bijrijders bankje dan kan je er bijna een handbalteam in vervoeren. En dan is er ook nog plaats voor sportkleding en speelballen!

De Peugeot Expert is net wat smaller dan bijvoorbeeld de Volkswagen T5 en T6 Transporter en de Renault Trafic.  Daarom parkeert de Expert veel gemakkelijker in dan genoemde campers. Goed slapen vinden we belangrijk, We hebben we de inrichting zo ontworpen dat het bed in de Peugeot Expert extra breed bed is. Dit bed is ongeveer 20% breder dan wat gebruikelijk is in deze klasse.

Kortom, de Peugeot Expert camper vormt een goede basis voor een camper ombouw. De Expert camper is nauwelijks groter dan een middenklasse stationcar maar biedt veel meer mogelijkheden en plezier.

 

Expert L2 en L3

de compacte camper als dagelijkse auto

De Expert L2 vormt de basis voor de Fixxter. De Expert L3 vormt de basis voor de iets langere Fixxter XXL. De wielbasis is van de L2 gelijk aan de wielbasis van de L3, de draaicirkel is dus even groot, wel zo handig!

Wij kunnen een complete Fixxter of Fixxter XXL voor je bouwen waarbij jij de auto aanlevert. Daarnaast is het mogelijk om er eentje samen te bouwen. Wij plaatsen het slaaphefdak en de RDW goedgekeurde slaapbank. De meubels leveren we dan als bouwpakket. Een Fixxter of Fixxter XXL schaf je op die manier heel voordelig aan.

Wil je snel op vakantie? We hebben altijd wel een kant en klare Fixxter op basis van een jong gebruikte auto op voorraad.

Verschillen en overeenkomsten tussen

Peugeot Expert camper l2 en L3

De Fixxter wordt gebouwd op basis van de Toyota Proace, Citroën Jumpy, Peugeot Expert en Opel Vivaro middelste lengte.

De Fixxter XXL is gebaseerd op de langste versie. Het kortste type heeft een te kleine laadruimte om in aanmerking te komen voor het Kwarttarief Houderschapsbelasting.

slim ontworpen Interieur

Peugeot Expert camper L2

Het interieur van de Fixxter bestaat uit een slaapbank, een lade met koelkast onder de slaapbank, een kast, een keuken met ingebouwde tafel en wat kleine opbergvakken. De kast bestaat uit 2 delen.

Er is keuze uit diverse materialen en de meubelset kan ook als voordelig bouwpakket geleverd worden.

ruim interieur

Peugeot Expert camper L3

Het interieur van de Fixxter XXL bestaat uit een slaapbank, een koelkast, een kast,  een keuken met ingebouwde tafel en wat kleine opbergvakken. De kast bestaat uit 2 delen.

Er is keuze uit diverse materialen en de meubelset kan ook als voordelig bouwpakket geleverd worden.

Slaaphefdak en hefdak

Peugeot Expert camper L2 en L3

De beide Fixxters kunnen geleverd worden met een luxueus slaaphefdak of een voordelig hefdak. Als optie kan in het slaaphefdak een bed geplaatst worden.

Zowel het slaaphefdak als het dak kan in kleur gespoten worden.

comfortabel slaapbank

Peugeot Expert camper L2 en L3

In de Fixxters en In de Fixxter XXL monteren we een RDW goedgekeurde slaapbank. Deze is leverbaar als tweezitter en als driezitter.

De breedte van het bed bedraagt maar liefst 135 cm!

Onze slaapbank is verschuifbaar zonder kwetsbare rails op de vloer.

elektriciteit en handige opties

Peugeot Expert camper L2 en L3

Standaard worden de Fixxters voorzien van een uitgebreid elektrisch pakket.

Daarnaast leveren we opties zoals een chemisch toilet, een zonnepaneel of een onderbouw campinggasfles.