Toyota Proace camper

De Toyota Proace is zeer geschikt voor de camperombouw. Deze camper rijdt fijn, is wendbaar en is comfortabel. De ideale vrije tijd auto en dagelijkse auto.

De Toyota Proace camper is gebaseerd op het type Worker voor de Fixxter en op het type Long Worker voor de Fixxter XXL. In beide gevallen gaat het om het model dat geleverd wordt vanaf mid 2016. De kortste versie, de Proace Compact, is te kort om in aanmerking te komen voor het Kwarttarief van de Houderschapsbelasting.

De Toyota Proace Worker en Long Worker zijn zuinige auto’s en rijden fantastisch. In de praktijk blijkt een verbruik van 1 op 16 goed haalbaar te zijn. Niet voor niets vormen ze een heel goede basis voor de Fixxter en Fixxter XXL.

Het verschil in lengte tussen de Fixxter en de Fixxter XXL bedraagt 35 cm. In de XXL heb je meer leefruimte. In beide gevallen monteren we onze RDW goedgekeurde slaapbank. De Fixxter XXL is ook leverbaar als elektrische camper, de e-Fixxter. Bekijk hier het e-Fixxter filmpje.

De Toyota Proace is nagenoeg identiek aan de Citroën Jumpy en de Peugeot Expert, model vanaf 2016. In 2019 kwam Opel uit met de nieuwe Vivaro. Deze is te zien als de opvolger van de ‘oude’ Vivaro die gelijk is aan de Renault Trafic.

De auto’s van het genoemde kwartet zijn  net wat smaller dan bijvoorbeeld de Volkswagen T5 en T6 Transporter en de Renault Trafic. Daarom parkeert de Proace veel gemakkelijker dan genoemde auto’s.

Goed slapen vinden we belangrijk, daarom plaatsen we een extra breed bed in de Fixxter en Fixxter XXL camper. Dit bed is ongeveer 20% breder dan wat gebruikelijk is in deze klasse.

Toyota Proace camper L2 en L3

de Worker en Long Worker, een perfecte basis voor een compacte camper als dagelijkse auto

De Toyota Proace middelste lengte bouwen we om tot de Fixxter. De langste versie bouwen we om tot de iets langere en ruimere Fixxter XXL.  

Wij kunnen een complete Fixxter of Fixxter XXL bouwen van jouw Proace. Ook is het mogelijk om een Fixxter of Fixxter XXL samen te gaan bouwen. Wij plaatsen het slaaphefdak en de RDW goedgekeurde slaapbank. De meubels leveren we als bouwpakket. Een Fixxter of Fixxter XXL schaf je op die manier heel voordelig aan.

Wij hebben altijd wel een compleet omgebouwde Fixxter of Fixxter XXL op voorraad. Handig als je spoedig op vakantie wilt met een echte Fixxter.

Verschillen en overeenkomsten tussen

Toyota Proace camper l2 en L3

De Fixxter wordt gebouwd op basis van de Toyota Proace, Citroën Jumpy, Peugeot Expert en Opel Vivaro middelste lengte.

De Fixxter XXL is gebaseerd op de langste versie. Het kortste type heeft een te kleine laadruimte om in aanmerking te komen voor het Kwarttarief Houderschapsbelasting.

zeer doordacht Interieur

Toyota Proace camper L2

Het interieur van de Fixxter bestaat uit een slaapbank, een lade met koelkast onder de slaapbank, een kast, een keuken met ingebouwde tafel en wat kleine opbergvakken. De kast bestaat uit 2 delen.

Er is keuze uit diverse materialen en de meubelset kan ook als voordelig bouwpakket geleverd worden.

ruim interieur

Toyota Proace camper L3

Het interieur van de Fixxter XXL bestaat uit een slaapbank, een koelkast, een kast,  een keuken met ingebouwde tafel en wat kleine opbergvakken. De kast bestaat uit 2 delen.

Er is keuze uit diverse materialen en de meubelset kan ook als voordelig bouwpakket geleverd worden.

Slaaphefdak en hefdak

Toyota Proace camper L2 en L3

De beide Fixxters, gebouwd op de Worker en Long Worker, kunnen geleverd worden met een luxueus slaaphefdak of een voordelig hefdak. Als optie kan in het slaaphefdak een bed geplaatst worden. 

Zowel het slaaphefdak als het dak kan in kleur gespoten worden. 

 

comfortabele slaapbank

Toyota Proace camper L2 en L3

In de Fixxters en In de Fixxter XXL monteren we een RDW goedgekeurde slaapbank. Deze is leverbaar als tweezitter en als driezitter.

De breedte van het bed bedraagt maar liefst 135 cm!

Deze slaapbank is verschuifbaar echter zonder kwetsbare rails op de vloer.

 

elektriciteit en opties

Toyota Proace camper L2 en L3

Standaard worden de Fixxters voorzien van een uitgebreid elektrisch pakket.

Daarnaast leveren we opties zoals een chemisch toilet, een zonnepaneel of een ruimtebesparende onderbouw campinggasfles.