Verschillen en overeenkomsten Fixxter en Fixxter XXL

Fixxter en Fixxter XXL

Op deze pagina zie je de verschillen tussen de Fixxter en Fixxter XXL. De Fixxter is gebaseerd op de Citroën Jumpy, de Peugeot Expert, de Opel Vivaro en de Peugeot Expert middelste lengte bouwjaar vanaf 2016. Voor de Opel geldt bouwjaar vanaf 2019.

De Fixxter XXL is gebaseerd op de langste versie van de hierboven genoemde auto’s. Het verschil in lengte bedraagt 35 cm.

Het zijn perfecte auto’s voor een camperombouw project. Wij kunnen voor je ombouwen of we gaan dat samen doen. De basis kan een bestelwagen van jou of eentje van ons zijn.

Veel van onze klanten bekijken ook de Campster en de Campervan, gebaseerd op de L2 versie van Citroën Jumpy en Toyota Proace. Lees hier over de verschillen tussen de Campster, de Campervan en de Fixxters.

verschil in lengte

De Fixxter XXL is 35 cm langer dan de ‘gewone’ Fixxter. dat lijkt heel weinig te zijn. De Fixxter XXL is door die extra lengte een geheel andere camper geworden.. Die extra 35 cm zorgt namelijk voor beduidend meer leefruimte..

zelfde kleine draaicirkel

De verlenging van 35 cm zit helemaal achteraan de auto waardoor de wielbasis gelijk gebleven is. De draaicirkel van de Fixxter XXL is daardoor nagenoeg gelijk aan de gewone Fixxter. Handig bij inparkeren en bij het nemen van haarspeldbochten in de bergen.

ander interieur

In de Fixxter XXL heb je als bestuurder iets meer beenruimte. De bedlengte is 200 cm in plaats van 190 cm. In beide gevallen is deze met 10 cm te verlengen. In de XXL heb je meer kastruimte, de keuken en de koelkast zijn iets groter. Zowel in de Fixxter als in de Fixxter XXL heeft de Porta Potti een eigen kastruimte.

hefdak en slaaphefdak

De slaaphefdaken zijn voor de Fixxter XXL 35 cm langer. Je kan daardoor een langer bed monteren.

De lengte van de hefdaken zijn voor de 2 versies gelijk. 

gelijke materiaalkeuze

We leveren de meubels in sfeervol berken multiplex.

De meubelset kunnen we als voordelig bouwpakket leveren.

De meubels kunnen natuurlijk ook door ons in elkaar gezet worden. Wij behandelen het oppervlak en we plaatsen de meubels in de Fixxter of Fixxter XXL.

handige opties

Veel opties, zoals zonnepaneel, bed, koken en verwarmen op diesel en gordijnen zijn aan elkaar gelijk. Het is alleen in de XXL mogelijk een groot open vak onder het slaaphefdak te plaatsen.